Väliaikapalvelut ja teatterialue

Väliajan pituus on noin 20 minuuttia.

Teatterin kahvio palvelee katsojia sekä ennen esitystä että väliajalla. Kahvio toimii kotiseutumuseon piha-alueella. Väliajalla saa tyydytettyä myös pientä nälkää makkarakojun antimilla. Teatterilla ei ole anniskeluoikeuksia.

Lipunmyynnissä ja kahviossa käy käteisen lisäksi pankkikortti. Käteistä kuitenkin kannattaa varata mukaan ruusu- ja tuotemyyntiä (mm. t-paitoja, kauppakasseja, tuubihuuveja) varten. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Ypäjän Osuuspankilla (noin 2 km teatterilta).

WC-tilat

Alueella on erillinen lämmitetty WC-rakennus, jossa on seitsemän naisten wc:tä, kolme miesten wc:tä sekä yksi inva/lastenhoito-wc.

Katsomo

Katsomoon on rakennettu vuonna 2018 kiinteä katto. Noin 500-paikkaisessa nousevassa maakatsomossa on selkänojat, jotka lisäävät huomattavasti katsojien istumamukavuutta. Penkkirivien päissä on lisäkäytävät, jotka helpottavat siirtymistä.

Katetusta katsomosta huolimatta kesäteatterissa voi sateisella ja viileällä ilmalla tulla kylmä. Suosittelemmekin tarvittaessa pukeutumaan lämpimästi ja varaamaan lämmintä vaatetta mukaan. Katsomoon tultaessa järjestyksenvalvojat jakavat katsojille istuinalustat, jotka palautetaan esityksen jälkeen niille varattuihin laatikoihin tai järjestyksenvalvojille. Myös lainakäyttöön tarkoitettuja fleece-huopia on rajoitettu määrä katsojien käytössä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotiseutumuseo

Ypäjän Musiikkiteatteri sijaitsee Ypäjän kotiseutumuseon alueella. Museo on saanut alkunsa, kun Ypäjän kirkkovaltuuston vuonna 1941 päätti siirtää tarpeettomaksi käyneen lukkarin puustellin kirkon vierestä pappilan riihimäelle. Itse siirto suoritettiin seuraavana vuonna. Lukkari Löfroosin asuntona toiminut rakennus on alun perin rakennettu 1800-luvun alussa. Se sisustettiin vanhasta lukkariperinteestä ja lisäksi rakennukseen sijoitettiin nelisenkymmentä vuotta aiemmin puretun Ypäjän vanhan puukirkon esineistöä.

Museon saatua paljon esinelahjoituksia lukkarin puustellin seuraksi siirrettiin pappilan vanha, 1700-luvulta peräisin oleva aitta.

Ypäjän seurakunta luovutti museon Ypäjän kunnan kotiseutumuseoksi vuonna 1964. Samalla myös Pappilan komea, 1896 rakennettu paririihi siirtyi museokäyttöön.

Vuonna 1965 aluelle pystytettiin alkujaan Törmälän mäellä sijainnut tuulimylly. Sauna löytyi vuonna 1965, Lehtimäen talon omistajat lahjoittivat tilansa 1800-luvun lopulla rakennetun savusaunan museoalueen savusaunaksi.

Varsinaisen asuinrakennuksensa pihapiiri sai vuonna 1979, kun Levomäen vanha asuinrakennus ns. Laurilan torppa pystytettiin alueelle. Sen vanhin osa on entinen savutupa, joka on peräisin 1700-luvun lopusta.

Kotiseutumuseon pihapiiri on alusta asti houkutellut erilaisten tilaisuuksien ja juhlien pitoon. Täällä on pidetty riihijuhlia, konsertteja, taidenäyttelyitä ja taideleirejä, perinnetapahtumia ja vuosittainen Pertunpäivän tapahtuma vuodesta 1979 lähtien.

Lue lisää kotiseutumuseosta Ypäjän kunnan sivuilta

Top