Orotuksia?

Orotuksia?

Juhannus on ny si juhlittu ja eresä on, mitä ny si itte kullaki, mu kessää kumminki. Meitillä täsä Ypäjän Musiiikkiteatterisa eresä on esityskauren jatko. Mun miälestä alku on hyvin veretty, innolla ja tairolla. Ny on si kans eresä taas se ikiaikane onkelma, meinaan virreyren (vireyden) pito. On keli mikä vaa ja oma olo kans, ni aina esityksen alla tarttee hakkee semmosta, että täysillä sitä taas mennään. Nii mei koitetaan!

Semmosta täsä Jussin aikana oon hunteerannu, että ko teittiä ylleisöö mahtuis meille enempiki, ko on ollu, ni mitäs tei mahratte näistä meitin valittemista kappaleista oikein ajatella ja orottaa? Tämä West Side Story ko on musikaalina lassikko ja sen alkulähre on viälä enempi lassine, ko se on toi Shakespearen Romeo ja Julia. Kummakki on tarinoita ihmisenä olon ropleemista, että mää ja mei vaa ollaan tärkeitä ja muut on vihollisia. Että piänestäki syystää saaraan aikaan iso riitä ja lopulta ollaan si valmiita tappamaan ja tapetaanki. Ja samalla kummakki on si kans tarinoita rakkauresta, joka mennee niitten omien rajojen ylitte. Ja kummakki, ei ne mittään satuja, net on tositarinoita. Kattos ympärilles , ni Suamesa, ko koko maailmasa.

Onks tämmöset tarinat si joteski sopimattomia kesäteatterriin? Että ko televiisio ja lehret on semmosia juttuja täynnä, ni ei semmosta kesäteatterisa halluu kattoo? Riitaa ja tappamista. Rakkautta?

Tätä hunteeratesa tuli si pariki asiaa miäleen.

Ensmäseks tuli miäleen toi Titanic, meinaan tositarina loistolaivasta, joka vuanna 1912 ensmäsellä matkallaan törmäs jäävuareen ja uppos ja siinä hukkus 1500 matkustajjaa. Mei esittettiin siittä kertova musiikkinäytelmä vuanna 2010 ja saatiin 8000 kattojaa. Oli kattomo melkein täynnä joka esityskerta.

Toiseks tuli miäleen se, ko viime viikolla käytiin vaimon kaa Suamenlinnasa kattomasa Ryhmäteatterin kesäteatteria. Kappale oli Agatha Christien romaanin pohjalta näyttämöle sovitettu Idän pikajunan arvoitus. Tarina murhasta, joka tapahtuu junasa ykkösluakasa. Kattomo oli täynnä ja kaikki eresäki olevat esitykset melkein loppuunmyytyjä. Oli se mustaki ihan kattottava, mu ei se mua millään lailla liikuttanu.

Että mitäs sää si meiltä tänä suvena oikein orotat? Vai tulisikko kumminki kattomaan ja panisit orotukses koetteelle. On meilä si vaihtoehtojaki ton Westiksen ohesa, ensinnäki Katto-Kassinen ja toisekseen Paavo pualitoista. Voisit koetella orotuksias aika monipualisesti! Että tervetulloo!

Lavastemiäs

Share this content:

Ypäjän Musiikkiteatteri

1 kommentti

Pirkko Laaksonen Kirjoitettu11:15 - 27.6.2019

West Side Story on valtavan hyvä niin traaginen kuin se onkin. Olen nähnyt sen jo kaksi kertaa, ensi viikolla kolmas.. Sitä odotellessa. Saattaa olla, että WSS on kohtalaisen vieras ” suurelle yleisölle.” Esityskertoja on sen verran monta, ettei ehkä katsomo täyty,mikä on kyllä harmillista. Joka tapauksessa iso kiitos jokaiselle West Side Storyn tekemiseen osallistuvalle.

Kommentointi on suljettu.

Kommentointi on suljettu.