Paavon takaa -blogisarjassamme esitellään tekijät Paavo 1,5 -näytelmän takana.
Toisessa osassa vuoronsa saa luottopuvustajamme, kädentaito- ja taidealojen sekatyöläinen Piritta Kämi-Conway. Vuodesta 2005 alkaen Ypäjän Musiikkiteatterissa puvustuksia toteuttanut Piritta on kotoisin Somerolta, missä nykyäänkin asustaa perheensä kanssa. Välissä hän on kuitenkin vaikuttanut myös Turussa ja Skotlannissa. Turusta mukaan tarttuivat vaatetusalan artenomin paperit (AMK) ja Skotlannin Edinburgh College of Art -oppilaitoksesta Bachelor of Arts with Honours -tutkinto.
Monenkirjavalla urallaan Piritta on työskennellyt puvustajana ja pukusuunnittelijana erilaisissa teatterituotannoissa sekä taito- ja taideaineiden opettajana kouluissa ja kansanopistoissa. Ypäjän Musiikkiteatterin lisäksi Pirittan puvustuksia on nähty muun muassa Teatteri PROVinssissa, IdeaTeatterissa, Linnateatterissa sekä Tanssiteatteri Auracossa.
Me kysyimme, Piritta vastasi:
Mikä oli ensikosketuksesi teatteriin? – Omat vanhemmat veivät minua paljon teatteriin. Ensimmäinen puvustus taisi olla lukion karonkkanäytelmässä.
Mikä on ollut tähänastisista teatteriprojekteistasi kaikkein mieleenpainuvin? – Niitä tulee mieleen useita, esimerkiksi Täällä Pohjantähden alla Ypäjän Musiikkiteatterissa vahvan musiikkinsa vuoksi, sekä vaikkapa Viulunsoittaja katolla ja Seitsemän veljestä niin ikään Ypäjällä.
Jos pääsisit mukaan mihin tahansa näytelmään, mikä se olisi ja mitä tekisit? – Varmaankin jotakin fantasiaa, tai vaikkapa nyt Kesäyön unelma… Myös sirkusjutuista tykkään. Puvustaisin.
Mikä oli parasta Paavo 1,5:ssä? – Oman työn puolesta on vaikea sanoa, sillä puvustustyötä oli sangen vähän. Mutta näytelmässä itsessään minuun vetosi itse Paavon hahmo, se kuinka se kova ulkokuori lopulta aukeaa näytelmän edetessä.

Piritta Kämi-Conway
Share this content: