Paavon takaa, osa 6: Harri Välimaa

Harri Välimaa

Paavon takaa -blogisarjassamme esitellään tekijät Paavo 1,5 -näytelmän takana.

Kuudennessa osassa ruutuaikaanne tähdittää suvereeni koomikko ja kuoliaaksinaurattaja Harri Välimaa. Tämä forssalainen leipomotyöntekijä ja kolmen lapsen isä hauskuuttaa Paavo 1,5:n yleisöä temperamenttisen sosiaalityöntekijä Martin roolissa. Vasta varttuneemmalla iällään teatteriharrastuksen imuun loikanneen Harrin sydäntä lähellä on erityisesti komedia, joten rooli Paavossa on hänelle enemmän kuin luontevaa.

Näyttelyharrastusta Harrilla on takana noin kymmenen vuotta. Ypäjän Musiikkiteatterin lisäksi Harrin tyylinäytteitä on päästy todistamaan Forssan Teatterissa sekä omakustanneprojektien “Lainavaimo” sekä “Ville ja Harri -show” merkeissä Ville Juholan muassa. Tänä syksynä ensi-iltansa saa myös samaisen kaksikon monipuolinen, Harrin omien sanojen mukaan spektaakkelimainen komediapläjäys “Mitä ny taas?!”. Lisäksi Harrilla on lusikkansa myös Teatteri Tuntemattoman sopassa ensi kesään siirtyneessä Tuntematon sotilas -musikaalissa.

Me kysyimme, Harri vastasi:

Mikä oli ensikosketuksesi teatteriin? – Populäärimusiikkia Vittulajänkältä Jokioisten Kulttuurihöyläämön teatterissa, ohjaus Tommi Liski. Olen oikeastaan vähän aina ollut porukassa kuin porukassa ikään kuin se hauskuuttaja, vasta näin aikuisena keksin tehdä siitä harrastuksen.

Mikä on ollut tähänastisista teatteriprojekteistasi kaikkein mieleenpainuvin? – Jo aiemmin mainittu Lainavaimo. Sitä tehtiin omakustanteisesti niin tietenkin esimerkiksi katsojamäärät jännittivät ehkä enemmän kuin yleensä. Ylipäätään se oli ensimmäinen sellainen isompi täyspitkä juttu Villen kanssa, esimerkiksi jo pelkkä työmäärä oli paljon suurempi kuin muissa.

Jos pääsisit mukaan mihin tahansa näytelmään, mikä se olisi ja mitä siinä tekisit? – Näin nopeasti vastatakseni kun Jope Ruonansuu poistui keskuudestamme niin elämäkerrallinen tarina Jopesta voisi olla mielenkiintoista tehdä, olisi varmaan hauska näytellä Jopea itseään.

Mikä oli parasta Paavossa?Kyllä se on se näyttelijäporukka. On vaan ollut mukavia sällejä kenen kanssa sitä hommaa on tehty.

Top