Puheenjohtajan kynästä: mitä meille kuuluu nyt?

Puheenjohtajan kynästä: mitä meille kuuluu nyt?

Minut valittiin 9.11.2019 Ypäjän Musiikkiteatteri ry:n puheenjohtajaksi. Olin tuolloin nuori, puheenjohtajuudesta kokematon ja täynnä intoa, jolla aioin pistää maailman järjestykseen. Nyt, yhdeksän kuukautta myöhemmin olen edelleen kovin nuori ja täynnä intoa, jolla aion pistää maailman järjestykseen. Kokemattomaksi en enää lähtisi itseäni tituleeraamaan, sillä kuluneet kuukaudet ovat heittäneet todellakin suoraan syvään päätyyn. Eikä siinä mitään, me YMT:llä uimme yhä.

En toki hypännyt näin suuren organisaation johtoon täysin kokemattomana – olinhan saanut opiskeluni myötä kokemusta järjestötoiminnasta niin omassa ainejärjestössäni kuin valtakunnallisen opiskelijaliiton toiminnan kautta. Jos jonkinlaisen puheenjohtajalupauksen tein, niin taisin luvata johtokunnalleni, että teen kasvojenkohotuksen teatterimme yhdistystoiminnalle. Laadukasta teatteria meillä on tehty aina, mutta yhdistyksen toiminnan kehittäminen tukee tietenkin vielä parempiin lopputuloksiin pääsyä.

Kuten paikallislehdistä ja omasta tiedotuksestamme on saanut lukea, vuotta 2020 on värittäneet synkät varjot. Korona, sen myötä eteen tullut näytöskauden peruuntuminen ja taloudelliset haasteet ovat tuoneet eteen kauden, jolla kehittämistoiminta on saanut väistyä taka-alalle ja keskiöön on noussut selviytymistaistelu. Tässä kohdassa onkin oikea hetki kiittää väsymätöntä johtokuntaani, sitoutuneita harrastajiamme, Ypäjän kuntaa, yritysyhteistyökumppaneitamme sekä katsojakuntaamme. Kaikilta osapuolilta on löytynyt ymmärrystä, joustoa ja halua jatkaa yhteistä matkaa hankaluuksien keskelläkin. Tänä vuonna kaikki yhdistyksemme saama tuki ja tunnustus on tuntunut merkityksellisemmältä kuin kenties koskaan aiemmin.

Kaikesta negatiivisesta huolimatta sanoisin, että Ypäjän Musiikkiteatterilla menee hyvin. Sillä menee juuri niin hyvin, kuin tällaisessa tilanteessa vain voi mennä. Väkemme katsoo uskaliaasti tulevaisuuteen, ja meillä on vakaa suunnitelma tilanteen voittamiseksi. Kunhan byrokratian rattaat ovat pyörineet oikeaan asentoon, pääsemme myös toteuttamaan suunnitelmaamme. Siitä lisää sitten, kun se on ajankohtaista.

Tulevaisuudesta kertoo omaa tarinaansa myös se, että alkuvuodesta toisen asteen yhteishaun alettua kolme nuorta pyysivät teatterilta ja ohjaajiltamme lausunnon harrastuksestaan ja osaamisestaan hakiessaan opiskelemaan ilmaisu-/teatteripainotteisiin oppilaitoksiin. Tällä viikolla saimme kuulla riemu-uutisen, että jokainen heistä on saanut opiskelupaikan haluamastaan oppilaitoksesta. Olkoon onni myötäinen näille kasvateillemme, joista saamme varmasti vielä kuulla tulevaisuudessa!

Tänään 13.6.2020 pääsemme myös vihdoin pitämään yhdistyksemme kevätkokouksen, joka sai sekin väistyä koronan tieltä keväämmältä. Lie vaikeaa noudattaa turvavälejä, kun vihdoinkin näkee rakkaita teatteriystäviä, mutta on pysyttävä lujana. Ja kunhan kokous illansuussa päättyy, olemme jälleen viisaampia teatterimme tulevaisuuden suhteen. Ehkä tänään päätetään jotakin, joka myös katsojiamme ilahduttaa myöhemmin…

Share this content:

Ypäjän Musiikkiteatteri

1 kommentti

Jouko Kirjoitettu17:43 - 13.6.2020

Kiitokset sutjakkaasta kokouksen läpiviemisestä kokouksen pj:lle!

Kommentointi on suljettu.

Kommentointi on suljettu.