Tähän on tultu

Tähän on tultu

36:s vuosi musiikkiteatteria on jo hyvällä alulla.

”Ensiksi se oli kuin pieni kärpänen, mutta paisui ja turposi, kuin syötissä härkänen”.
Tosin eivät meidän kulissimme nykyään ole massiivisuudessaan sitä luokkaa, kuin ne olivat taipaleemme alkuvaiheessa. Nehän koostuivat Ypäjän kunnan museorakennuksista. Mutta sen jälkeen, kun tuosta miljööstä luovuttiin, on rakennettu…rakennettu…rakennettu, jos jonkinnäköistä kulissia: uittotukkiteloja, joki, rautatie ja juna, suuri valtamerilaiva, krivittären palatsi, kaksikerroksinen hotelli, koulu, kokonainen kylä, sateenkaari, osasta  näyttämöä tehtiin pyörivä, ym. ym. tuo sarka on…voisi sanoa…loputon. Se on yksi osa sitä kokonaisuutta, mistä musiikkiteatterimme tunnetaan.

Näyttelijöissämme ei ole ollut maankuuluja huippunimiä, ainakaan vielä siinä vaiheessa, kun ovat yleisöllemme esiintyneet. Samoin muusikkomme ovat melko pitkälle hyvinkin harrastepohjaisia suuruuksia. Omillamme on toimeen tultu ja käsittääkseni jopa hyvin.

Alusta alkaen on tavoitteenamme ollut antaa yleisöllemme sitä parasta, mihin pystymme, joka rintamalla. Siksi meitä ohjaavat…laulattavat…vaatettavat…liikuttavat ja rakenteita suunnittelevat henkilöt ovatkin luokkaa A1.

Yleisöllemme anettavaa palvelualttiutta ovat julkituoneet kanttiini- ja järjästyspuolen henkilöt. Ilman heitä, homma ei toimisi. Ja olemmehan me teatterilaisetkin tuosta palvelusta osammme saaneet. Taustajoukot ovat valtaisat. Kiitos heille kaikille, mainitsemattomille ja mainituille. Ilman heitä emme olisi tässä ja nyt.

Niin…missä olemme nyt!?
Ilmeemme on muuttunut, moninkin tavoin. Ehkä konkreetisesti näkyvin muutos on tapahtunut teatterinmäellä katsomon suhteen. Päällenne, arvoisat katsojat, on valmistunut uusi …kiinteä kate. Homma on vielä vähän kesken, mutta kunhan kevätaurinko nousee korkeammalle ja saa lumet sulatettua, alkaa loppurutistus. Toivottavasti kate valmistuttuaan antee teille vielä paremman mahdollisuuden nauttia esityksistämme. Jäämme odottamaan palautettanne.

Toinen, myös suuri muutos, on mahdollisuus valita mieleisensä kolmesta eri teoksesta: WEST SIDE STORY (pääteoksemme), KATTOKASSINEN (lasten-/kokoperheen näytelmä) ja PAAVO 1½ (ensimmäistä kertaa teatterimme historiassa on kyse puhenäytelmästä). Tietenkin on mahdollista, että tulette seuraamaan joka teoksen esityksen. Ja palautettanne jäämme odottamaan tietysti näistäkin asioista.

Melkoinen rypistys on edessämme. Ja sen voin luvata, että parhaamme teemme. Toivottavasti nautitte annistamme.

”Ja mitäpä tässä kertoisin enempää teatterimme päivistä ja vaiheista täällä. Ne kulkevat rauhaisasti puolipäivän korkeudelle ylös ja kallistuvat rauhaisasti alas illan lepoon, monen tuhannen kultaisen auringon kiertoessa”.

– Pekka Virtanen

Share this content:

Ypäjän Musiikkiteatteri

Kommentointi on suljettu.