Ypäjän Musiikkiteatterin tiedotteita teatterilaisille

Yhdistysavain

Meillä on käytössä jäsensivut osoitteessa http://ypajanmusiikkiteatteri.yhdistysavain.fi. Tiedottaminen tapahtuu jäsensivujen kautta, joten pidäthän huolen, että sähköpostiosoitteesi on yhdistysavaimessa ajan tasalla.

Pääset kirjautumaan sivuille teatterille antamallasi sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Salasana on lähetetty sähköpostitse (vaihda salasana heti omaksesi!) tai sitten olet määrittänyt sen itse liittymislomakkeella.

Voit myös täyttää sivuilla olevan ns. liittymislomakkeen, jolloin tiedot kirjautuvat automaattisesti yhdistysavaimeen.

Jäsenmaksu

Maksamalla vuosittain jäsenmaksun, olet Ypäjän Musiikkiteatteri ry:n jäsen. Jäsenenä saat äänioikeuden sääntömääräisissä kokouksissa. Lisäksi Ypäjän Musiikkiteatteri järjestää koulutuksia, teatterimatkoja tms. joissa jäsenmaksun maksaneet ovat etusijalla ja saattavat jopa saada alennuksia hinnoista!

Haluatko liittyä Ypäjän musiikkiteatteri ry:n jäseneksi? Täytä ilmoittautumislomake, niin saat oman jäsennumeron, joka toimii jäsenmaksun viitenumerona.

Sähköposti tärkeä yhteydenpitokanava

Jotta yhdistyksessämme saadaan viestit kulkemaan tehokkaasti ja nopeasti, olisi jokaisella (niin jäsenmaksun maksaneella jäsenellä, kuin muilla toiminnassa mukana olevilla) oltava sähköpostiosoite toimitettuna yhdistyksen jäsenrekisteriin.

(Alaikäisellä) jäsenellä itsellään ei TARVITSE olla omaa sähköpostiosoitetta, mutta tällöin jäsen ei pääse kirjautumaan yhdistysavain-sivustolle, vaikka hänellä olisi huoltajien sähköpostiosoitteet lisättynä tietoihimme. Huoltajan sähköpostiosoite voi liittyä yhteen tai useampaan jäseneen eli sama sähköpostiosoite voi olla useamman jäsenen huoltajan sähköpostiosoitteessa.

Jos aikuisjäsenellä ei ole omaa sähköpostia, olisi kuitenkin tärkeää saada viestit kulkemaan. Tällöin voitaisiin huoltaja-kohtaan laittaa vaikkapa lähiomaisen sähköpostiosoite. Tärkeää on, että annettua sähköpostia myös luetaan säännöllisesti, koska usein teatterilta tulevat tiedotteet koskevat esim. harjoitusaikataulua tai siinä tapahtuneita muutoksia.

Kun jäsenelle lähetetään jäsenrekisterijärjestelmän kautta postia, kulkee viesti hänen omaan sähköpostiinsa (mikäli jäsenellä on sellainen) JA huoltajien sähköposteihin.

Vaikka jäsenellä ei olisi omaa sähköpostiosoitetta (eli jäsen ei pääse kirjautumaan sivustolle), niin jäsentietojen tarkistus onnistuu silti. Jäsenen huoltaja saa tarvittaessa toimestani sähköpostiinsa pyynnön tarkistaa jäsentiedot ja hän pääsee joko muuttamaan tietoja tai kuittaamaan ne ajantasaisiksi. Vaihtoehtoisesti tiedot voi aina toimittaa minulle sähköpostitse sihteerille.

Pidäthän myös huolen siitä, että sähköpostiosoitteesi on oikein!

Muut tiedotuskanavat

Jäsensivuilla http://ypajanmusiikkiteatteri.yhdistysavain.fi on keskustelupalsta, jossa voidaan käydä teatteriin liittyvää keskustelua. Kannattaa käydä ruksimassa keskustelupalstasta kohta ‘Seuraa tätä keskustelupalstaa’. Tällöin sinne tulevat viestit tulevat myös sähköpostiosoitteeseesi.

Myös yhdistyksen omaan suljettuun Facebook-ryhmään kannattaa liittyä.

Perusasioita, joita on hyvä ottaa huomioon:

Harjoituksista:

Kunkin produktion harjoittelujakso riippuu työn alla olevasta näytelmästä: uusien näytelmien harjoittelu aloitetaan usein jo edellisen vuoden syyskaudella tai loppupuolella. Syksyllä ja talvella harjoittelupaikkana on Perttulan tai Kartanon koulu tai teatterin omat tilat, ulos teatterilavalle siirrymme keväisin heti ilmojen ja lavasteiden salliessa.

Vaikka kyse onkin harrastuksesta, tämä laji vaatii sitoutumista. Kaikki ovat yhtä tärkeitä näytelmän ja näytöksen onnistumisen kannalta rooliin katsomatta. Harjoittelemattomuus ja epävarmuus näkyy yleisöön, se ei ole reilua ohjaajaa ja muita näyttelijöitä kohtaan. Harjoitusten lisäksi sitoutumista odotetaan talkootöihin, kuten lavasteiden rakentamiseen tai teatterialueen siivoamiseen.

Harjoituksiin tulee saapua ajoissa tarvittavat nuotit ja materiaalit mukana. Työ-, perhe- ja terveydelliset esteet ovat ymmärrettäviä, mutta poissaoloista tulisi ilmoittaa ohjaajalle tai musiikin johtajalle. Pyydämme miettimään ja ilmoittamaan etukäteen tiedossa olevat esteet.

Kaikissa harjoituksissa tulee käydä säännöllisesti. Laulu- ja soittostemmat vaativat harjoittelua, ohjaaja tai orkesterin johtaja saattaa tehdä muutoksia sovituksiin, kohtauksiin, koreografiat vaativat harjoittelua ja niihin saattaa tulla muutoksia jne. Näytöksiin tulee myös osallistua, mikään rooli tai tehtävä ei ole vähäpätöisempi kuin toinen.

Kanssaharrastajien harjoittelurauhaa ja keskittymistä tulee kunnioittaa.

Ota harjoituksiin eväät ja vesipullo mukaan. Näytöskaudella teatteri tarjoaa välipalaa. Sisäharjoituskaudella saliin voi ottaa sisäkengät tai villasukat jalkoja lämmittämään. Ulkotreeneissä on tärkeää pukeutua sään mukaan.

Alle 12-vuotiaalla näytelmään osallistuvalla tulee olla aikuinen vastuuhenkilö mukana.

Harjoituksissa ja näytöksissä tulisi välttää voimakkaita hajusteita. Teatterilaisten ja yleisön joukossa saattaa olla henkilöitä, joille hajusteet aiheuttavat jopa hengenahdistusta ja näin ollen vaikeuttavat tai estävät laulamisen tai tekevät olemisen muuten vain hankalaksi.

Puvustuksesta ja maskista:

Teatteri huolehtii pääosin puvustuksesta. Kannattaa kysyä puvustusvastaavalta jos jokin esiintymisasuun liittyvä asia askarruttaa. Esiintymisasuista tulee jokaisen itse pitää hyvää huolta: jokainen on vastuussa omista vaatteistaan, niiden puhtaudesta ja siisteydestä! Oma esiintymisasu kannattaa nimikoida katoamisen varalle.

Mikäli rooli vaatii tietynlaista maskia tai kampausta, niiden tekoa harjoitellaan yleensä maskeeraajan opastuksella, sen jälkeen kukin on vastuussa omasta ”lookistaan”. Vanhemmat teatterilaiset tai oma vastuuhenkilö auttaa pieniä esiintyjiä tarvittaessa meikkauksessa, kampauksissa ja pukemisessa. Teatterilla on meikkejä ja hiusmuotoilutuotteita, omia maskeja saa myös käyttää.

Muuta:

Yhdistyksellä on vakuutus kaikille ja jokaisessa projektissa on nimetyt turvallisuusvastaavat.

Teatterilla on käytössä on pieniä ensiaputarvikkeita sekä suppea perusvalikoima lääkkeitä mm. särkyyn, vatsavaivoihin ja allergiaoireisiin.

Kenraaliharjoitus on perinteisesti ns. surevien omaisten ilta. Tuolloin voi pyytää omia perheenjäseniäkatsomaan harjoitusta, jos haluaa.

Jos jokin asia harmittaa tai on epäselvä, kannattaa kysyä rohkeasti muilta teatterilaisilta tai johtokunnan jäseniltä! Jos asia on sellainen, mitä ei kehtaa tai uskalla ääneen kysyä, sähköpostilla tai puhelimitse voi lähestyä Mäkirannan Karia, ohjaajaa tai johtokunnan jäseniä. Yhteystiedot löytyvät harrastajille jaetusta infolapusta.

Yhdistyksen säännöt

Säännöt ovat katseltavissa tästä linkistä pdf-tiedostona.

Plarin takaa -blogi

Plarin takaa -blogi kertoo tuoreimmat kuulumiset Ypäjän Musiikkiteatterin kulisseista. Lue blogia (avautuu uuteen ikkunaan)

Ypäjän Musiikkiteatterin Facebook -ryhmä

Liity mukaan Ypäjän Musiikkiteatterin Facebook-ryhmään. Ryhmässä ajankohtaiset tiedotteet ja muut yhteiset jutut! Tästä ryhmään

Ypäjän Musiikkiteatteri 25 vuotta -historiikki

Vuoden 2010 lopulla ilmestyi Ypäjän Musiikkiteatterin 25-vuotishistoriikki.

Historiikkia voi tiedustella Virtasen Pekalta tai Malinin Mikolta.

Top