Ypäjän Musiikkiteatteri ja vuosi 2020

Vuosi 2020 on alkanut Ypäjän Musiikkiteatterissa vauhdilla, ja vuosi onkin kaikkinensa hyvin merkittävä. Tänä vuonna Ypäjällä on tehty musiikkiteatteria jo 35 vuotta, ja viime vuonna käyttöönotetun katsomon myötä saamme jatkaa toimintaa paremmissa puitteissa kuin koskaan ennen. Keski-ikää lähentelevällä yhdistyksellämme ei kuitenkaan ole pelkoa seniiliydestä, onhan tulevan kauden teosvalintammekin osoitus kyvystä uusiutua ja kokeilla jotakin itsellemme uutta. Myös harrastajajoukkomme elää; mukana on kaikenikäisiä tekijöitä, osa vuodesta -85 mukana olleita ja osa Vuonna 85 -teokseen ensi kertaa pestautuneita.

 

Puheenjohtajiston näkökulmasta tilanne on mieltä lämmittävä. On ilo luotsata joukkoa, jossa eri taustoista tulevat ihmiset kohtaavat, kokevat asioita yhdessä ja kehittyvät intohimojensa parissa. Myös teatterimme johtokunta on tällä kaudella eräänlainen pienoismalli koko 200-päisestä harrastajajoukostamme: väliaikapalveluistamme ja järjestyksenvalvonnasta vastaa Pekka, joka on ollut mukana teatterin perustamisesta lähtien, tiedotuksesta Suvi-Tuuli, joka on ollut teatterissa muutaman vuoden orkesterilaisena, lavastuksesta Osmo, jonka 7 Veljestä toi teatterillemme, tarpeistostamme huolehtiva Markus taas on ollut mukana varsin pitkään, kuitenkin välivuosia muissa teattereissa viettäen ja kenties rohkeimpana uutena jäsenenä on talousvastaavamme Petja, joka aloitti perheensä kanssa harrastuksen Ypäjällä viime vuonna.

 

Vaan niin – eikös tekstin pitänyt olla puheenjohtajiston tervehdys? Ja vielä on itse pääpirupari mainitsematta! Ottaen huomioon iltapäivälehtienkin palstatilaa saaneen yhdistysten ikääntymisen ilmiön, Ypäjällä on myös puheenjohtajan valinnassa rohkeutta. 35-vuotiaan teatterin puheenjohtajan pallilla istuu nimittäin 22-vuotias luokanopettajaopiskelija Milla, joka on ollut mukana toiminnassa viitisen vuotta. Aisaparinaan hänellä jatkaa viime vuonnakin varapuheenjohtajana ollut Virpi, joka on toiminut varsin moninaisissa hommissa teatterilla vuodesta 2013.

 

Vireän harrastajajoukon sekä iloisen ja aktiivisen toimijuuden syntyminen Ypäjän kotiseutumuseon pihapiiriin ei tietenkään olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme, joista suuri osa on varsin pitkäaikaisia rinnallakulkijoita. Alkanut vuosikin on sisältänyt jo varsin monta tapaamista keskeisten toimintamme mahdollistajien, kuten Ypäjän kunnan ja paikallisten yrittäjien kanssa. Mitenkä yhteistyö sitten konkreettisesti näkyy katsojillemme? Vastauksia noussee ilmoille kevään mittaan, mutta voimme jo luvata, että joitakin ennennäkemättömiä tempauksia mäellämme on nähtävillä ensi kesänä!

Siellä se kylpee kesäauringossa, musiikkiteatterilaisten kotipesä.

Seuraavaksi blogissamme alkaa 35-vuotisjuhlavuoteen liittyvä julkaisusarja, jossa ääneen pääsevät harrastajamme historiamme eri vaiheista. Seuraa siis Facebook-sivujamme, niin saat helpoiten tiedon uusista julkaisuista täällä!

 

Ensi kesän kohtaamisia odotellen,

Pj-Miltsi ja Vpj-Virpi

Top