AMMATTIMAISTA HARRASTAJATEATTERIA

Ypäjän Musiikkiteatteri ry on vireästi toimiva harrastajateatteriryhmä, joka on toiminut Ypäjällä jo vuodesta 1985. Ypäjän Musiikkiteatteri esittää korkeatasoista musiikkiteatteria viidellesadalle henkilölle mitoitetussa, katetussa katsomossa. Ryhmään kuuluu vuosittain kymmeniä eri-ikäisiä harrastajanäyttelijöitä, orkesterilaisia sekä lisäksi suuri joukko paikallisia avustajia. Myös teatterialueen väliaikapalveluja hoitaa lukuisa vapaaehtoisten joukko. 35 vuoden aikana Ypäjän Musiikkiteatterissa on ollut teatteritoiminnassa mukana lähes 500 harrastajaa.

Ypäjän Musiikkiteatteri ry:n sääntöjen mukaan sen toiminnan tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan laulukulttuuria ja erityisesti musiikkiteatteriharrastusta. Rakkaus näyttelemiseen ja laulamiseen saa teatteriharrastajat työskentelemään yhteisten, korkealle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Pyrkimyksenä on, että kaikki toimintaan tavalla tai toisella osallistuvat tuntisivat olonsa joukossa kotoisaksi. Harrastus tarjoaa haasteellisuutta ja kehittymismahdollisuuksia, esiintymiset tuovat mukanaan jännitystä sekä onnistumisen ja ilon tunteita, jotka välittyvät myös kanssaharrastajille sekä yleisölle.

Teatterinteossa Ypäjällä painotetaan esityksen musiikillista ja koreografista puolta. Näytelmien operettimaiset solisti-, kuoro-, tanssi- ja joukkokohtaukset asettavat esittäjille tiukat vaatimukset. Ohjaajat ovat aina olleet ammattilaisia, joukossa mm. professori Paavo Liski, Valtteri Roiha, Tuomo Salmela, Hannele Martikainen ja Anu Hälvä.

Riikka Jaakkola harjoitutti ja johti musiikkiteatterin esittämien näytelmien musiikit vuodesta 1985 aina vuoden 2005 juhlakavalkadiin asti. Vuodesta 2006 saakka musiikinjohtajana ja -ohjaajana Ypäjän Musiikkiteatterissa on toiminut Kari Mäkiranta.

 

YHTEYSTIEDOT

Sähköposti: ymt[at]ypajanmusiikkiteatteri.fi, liput[at]ypajanmusiikkiteatteri.fi (ryhmien lipputiedustelut ja -varaukset)
Puhelin: 044 238 0872 (vain näytöskaudella ja sitä edeltävänä lipunmyyntikautena)
Yhdistyksen puheenjohtaja: Pekka Virtanen, puh. 040 566 5231 / ymt[at]ypajanmusiikkiteatteri.fi
Esitykset Ypäjän Kotiseutumuseolla, osoite Jaakkolantie, 32100 Ypäjä
Paikoitusalue Perttulan koululla, osoite Perttulantie 57, 32100 Ypäjä

 

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

Säännöt ovat katseltavissa tästä linkistä pdf-tiedostona.YMT_säännöt