YPÄJÄN MUSIIKKITEATTERI

TEATTERIN TARINA

Korkeatasoista musiikkiteatteria jo vuodesta 1985

Ypäjän Musiikkiteatteri on korkeatasoinen, ammattilaisvetoinen harrastajateatteri, jonka katetuille lehtereille kokoontuu vuosittain tuhansia katsojia. Laadukkaat musikaalit, kaunis kotiseutumiljöö, sekä monipuoliset ja esteettömät palvelut viitoittavat ensiluokkaiseen kulttuurikokemukseen. Musiikki ja teatteri ovat yhdistyneet Ypäjällä unohtumattomiksi elämyksiksi aina vuodesta 1985.

Ypäjän Musiikkiteatteri ry:n sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoitus on edistää ja vaalia musiikkiteatterikulttuuria sen kaikissa muodoissa. Ypäjän Musiikkiteatterin ensembleen lukeutuu vuosittain kymmeniä eri-ikäisiä harrastajia lavalla ja kulisseissa, sekä taiteellinen työryhmä, joka koostuu teatterialan ammattilaisista.

Ohjausta ovat Ypäjällä luotsanneet muun muassa professori Paavo Liski, Valtteri Roiha, Tuomo Salmela, Hannele Martikainen ja Anu Hälvä. Musiikkia Ypäjän Musiikkiteatterissa ovat johtaneet Riikka Jaakkola (1985-2005), Kari Mäkiranta (2006-2022) sekä Samuli Jokinen (2023-). Vuosien mittaan teatteritoiminnassa on Ypäjällä ollut mukana viitisensataa harrastajaa.